06-39788570 [email protected]

Dagindeling

Hoe ziet een dag eruit?

 

De meeste leerlingen komen 2 à 3 middagen. Tijdens huiswerkbegeleiding wordt het huiswerk gemaakt, geleerd en overhoord. Er is voldoende mogelijkheid tot vragen stellen en uitleg. Bij weinig huiswerk kan er aandacht worden besteed aan zwakke vakken. 

Als de leerling binnen komt staat er iets te drinken en te eten klaar. We starten met kijken naar de hoeveelheid huiswerk en maken samen een dagplanning. We delen de volgorde en tijd in om het huiswerk te maken. Hierbij beginnen we met het belangrijkste huiswerk van aankomende week. Leerwerk heeft prioriteit, zodat we kunnen kijken of de leerling op de juiste manier leert en de stof voldoende beheerst voor de toets.

Op de dagplanning wordt afgetekend welk huiswerk af is.  Na het maken van de planning gaat de leerling zelfstandig aan de slag met het maken van huiswerk. Voor vragen, het controleren van huiswerk, of overhoren van lesstof, kan de leerling bij mij terecht. Om 18.00 of wanneer de dagplanning is afgevinkt, mag de leerling naar huis! Elke dag wordt er ook een mail naar de leerling en zijn/haar ouders gestuurd. In de mail staat een kort verhaaltje hoe de middag is verlopen en welk huiswerk thuis nog (af)gemaakt moet worden.

Plannen

“Een goede planning is een van de belangrijkste voorwaarden voor goede resultaten”.

Samenvatten

“Samenvatten is het opschrijven van de kernzaken uit de tekst in eigen woorden”.

Ashllie Huiswerkbegeleiding

Deskundige begeleiding waarbij persoonlijke aandacht centraal staat